Op de internationale beurs Grüne Woche (Groene Week) die in januari in Berlijn werd, naast het traditionele kaas-, chocolade- en vleesaanbod op de stand, de Roboclette getoond. Hierdoor is het voor het eerst mogelijk om raclette te schrapen zonder mensenhanden.
Raclette met een robot
De racletterobot is de eerste machine ter wereld die gesmolten raclettekaas kan schrapen. “Het doet het met routine en precisie die bijna alleen door de mannen en vrouwen van Wallis kunnen worden overtroffen”, aldus Christian Hofer, directeur van het Federaal Bureau voor Landbouw.
Het idee van de Roboclette ontstond tussen Emmanuel Pignat, Sylvain Calinon en Nicolas Fontaine. Bij het Idiap Research Instituut is dit vervolgens verder uitgewerkt.
Tradition meets Innovation
Op de stand van Zwitserland, die al meer dan 20 jaar door Agro-Marketing Suisse wordt georganiseerd, stond het thema ‘Tradition meets Innovation’ centraal.
Je hebt zojuist een deel van een artikel uit het vakblad Melkveebedrijf gelezen. Meer van dit, thuis op de mat?