De Argentijnse regering heeft verschillende initiatieven genomen om de uitstoot van broeikasgassen in het land te verminderen. Onlangs herhaalde het ministerie van Landbouw zijn inzet voor duurzame voedselproductie en bijdrage aan de wereldwijde voedselzekerheid. Daarmee is ook Bovaer, het middel wat methaanemissie reduceert, toegelaten.
Landbouw in Argentinië
Het Nederlandse bedrijf DSM heeft het supplement ontwikkelt om methaanemissie te reduceren. Het is wetenschappelijk bewezen dat het een effectieve oplossing is om de methaanemissies op boerderijen te verminderen. Daarnaast helpt het landbouwproducenten te helpen de klimaatverandering in Argentinië; dat een van de grootste rundvleesexporteurs ter wereld vertegenwoordigt, te bestrijden.
Argentinië behoort tot de top vijf van vleesexporteurs ter wereld. Met marktgoedkeuring breidt DSM Bovaer uit voor Argentijnse veestapel, waardoor nieuwe bedrijfsmodellen mogelijk worden.
Hoe werkt Bovaer?
Bovaer is het resultaat van tien jaar wetenschappelijk onderzoek, waaronder meer dan 50 collegiaal getoetste onderzoeken gepubliceerd in onafhankelijke wetenschappelijke tijdschriften en 52 proeven op de boerderij in 14 landen op vier continenten. Een kwart theelepel van het supplement per dag per koe vermindert de methaanemissie met gemiddeld 30 procent voor melkkoeien en nog hogere percentages, gemiddeld 45 procent voor vleesvee. Lees hier meer over het middel.
Toelating van Bovaer wereldwijd
Brazilië was het eerste land in Latijns-Amerika dat in september 2021 wettelijke goedkeuring verleende voor de toepassing van het additief, gevolgd door Chili. Bovaer kreeg in februari van dit jaar EU-goedkeuring en is momenteel verkrijgbaar in meer dan 35 landen.
Bron: Agroberichten Buitenland