In de nasleep van het dossier inzake de Hervekaas kondigde minister van Landbouw Willy Borsus in 2015 de oprichting aan binnen het FAVV van een cel gespecialiseerd in de begeleiding van kleine producenten van levensmiddelen. Na nieuwe aanwervingen en een nieuwe verantwoordelijke, is nu de nieuwe website 100 procent operationeel.
Doelstelling is de contacten te faciliteren tussen de producenten en het Voedselagentschap. De beslissing kwam na de vaststelling dat de producenten, de verwerkers, de zelfstandigen en de kleine ondernemingen ondersteund moesten worden in het beheer van hun activiteiten ten aanzien van de wettelijke vereisten inzake voedselveiligheid.
Deze cel kreeg al in 2015 een eigen budget voor de aanwerving van personeel en voor de financiering van studies om de kleine producenten te helpen. In november 2016 werd ze groter met de aanwerving van nieuwe medewerkers. Nu is de nieuwe website toegankelijk; klik daarvoor Voorlichtings- en begeleidingscel FAVV
De website geeft enerzijds de mogelijkheid te zien welke begeleidingsprojecten aan de gang zijn en aan welke initiatieven men kan deelnemen. Maar de bezoeker vindt er ook de resultaten van studieprojecten. Anderzijds maakt de site de publicatie mogelijk van nuttige en praktische informatie die eenvoudig kan worden geraadpleegd door de kleine ondernemingen die zich aan het ontwikkelen of aan het diversifiëren zijn.
Het luidt tot slot dat dit informatieplatform continu zal worden aangepast om de meest relevante antwoorden te bieden op de vragen van professionals en van het publiek. Bovendien is het een rechtstreeks contactpunt voor de operatoren (tel: 02.211.83.02, e-mail: begeleiding@favv.be).
Bron: Kabinet Borsus – 3 april 2017